Veel gestelde vragen.

Waar is jullie winkel?
Wij hebben geen fysieke winkel. Alleen deze webwinkel. Een paar van onze producten zijn al wel te vinden bij verkooppunten en staan wij heel af en toe op een braderie.

Waarom heten jullie van Buuren?
Wij hebben onze naam gekozen op basis van onze activiteiten. Dit is simpel weg niet in 1 woord te beschrijven. Dus moest het iets zijn die al onze hobby’s dekt. Nou die is er niet. Tja wat moet je dan? Eigenlijk heel simpel. Wij wilde een winkeltje en tja onze achternaam is van Buuren. Dan krijg je dus al heel snel ‘t Winkeltje van “van Buuren”. Korter gezegd: “Winkeltje van Buuren”.

Wie zijn jullie?
Wij zijn Thomas en Cassandra van Buuren. Wij hebben 3 kinderen die ons geregeld helpen met ons winkeltje. Zo helpen ze vaak mee met ontwerpen, gieten en 3d printen.

Is dit jullie fulltime werk?
Nee Winkeltje van Buuren is ontstaan door een uit de hand gelopen hobby van Cassandra. Wij doen dit in onze vrije uurtjes. Wij hebben een werkplek in ons huisje gerealiseerd. Hier hebben wij 3d printers, plottermachines, transferpersen en een sublimatie printer.
Wij hebben gewoon een baan naast onze winkel. Thomas werk voor de veiligheidsregio, Cassandra in het ziekenhuis en de kinderen zitten nog op school.

Wat maken jullie zo al?
Doormiddel van sublimatie kunnen wij diverse materialen bedrukken zoals keramiek, onderzetters, thermosflessen, kleding, tassen en nog veel meer.
Printen wij 3d.
Maken wij sieraden van edelstenen, epoxy en nog veel meer.
Hebben wij wat decoratie artikelen die wij vaak deels ook zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan houten huisjes, epoxy en porseleingieten.
Snijden en ontwerpen wij stickers van papier, statische folie en vinyl. Deze kunnen onder andere gebruikt worden op decoratie, ramen, cadeautjes etc.
Bedrukken wij kleding, petjes, mutsen en nog veel meer.
Bewerken wij glas doormiddel van etsen.

Dus die mokken ontwerpen en drukken jullie zelf?
Ja, wij ontwerpen die zelf. Soms vragen wij mensen om ons heen om een tekening te maken, maar veelal teken wij dit zelf. Deze tekeningen bewerken wij digitaal tot een print en/of snijbestand. Daarna printen wij dit ontwerp met een sublimatie printen en gaat de print samen met een speciale sublimatie mok in een transferpers. Wij doen alles met de hand! Dit is vaak een tijdrovend proces en vandaar dat onze prijzen niet te vergelijken zijn met een grote winkel die alles machinaal uitvoeren met duizenden tegelijkertijd of het laat produceren in andere landen met andere uurtarieven.

Kan ik zelf ook een mok, thermosfles of onderzetters aanleveren?

Nee, wij gebruiken speciale sublimatie artikelen. Dit zijn materialen die voorbewerkt zijn om erop de sublimeren. Op een gewone mok kan je niet sublimeren. Daar houd de opdruk niet op.

Kan ik wel zelf een kledingstuk aanleveren om te laten bedrukken?
Liever niet. Wij gebruiken transferpersen die afhankelijk van het te bedrukken materiaal worden opgewarmd tot 160 a 200 graden. Sommige stoffen kunnen deze hitte niet aan en heel af en toe kan er toch iets tijdens het bedrukken fout gaan. Wil je toch graag jouw eigen materiaal aanleveren. Dan moet dit nieuw zijn en is het geheel op uw eigen risico! Kan het materiaal het niet aan of maken wij een drukfout dan is het uw risico en zullen wij de kleding niet vergoeden.

Hoe kan ik jullie bereiken?
Doormiddel van het contact formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op!

Wanneer kan ik mijn artikel thuis verwachten?
Als u iets koopt in de webwinkel kunt u ervoor kiezen om het naar u te laten opsturen of bij ons af te halen.
Opsturen indien op voorraad; dan wordt de bestelling uiterlijk 1 werkdag op de post gedaan.
Afhalen kan alleen op afspraak. Wij zullen contact met u opnemen wanneer dit kan.
Het is daarom handig om altijd uw contact gegevens goed te noteren!
Indien er iets op maat voor uw moet worden gemaakt is dit afhankelijk materiaal, aantallen etc. Wij zullen hierover met u afspraken maken als u contact met ons opneemt.

Kan ik mijn bedrukte kleding wassen?
Ja dit kan, maar wel binnenste buiten in de wasmachine doen of met de hand wassen.
Indien u met de hand wast niet de kleding uitwringen maar knijpen.
Geen wasverzachter gebruiken.
Niet op de opdruk strijken.
Niet in de droger.
Maximale temperatuur is 40 graden of de kledinglabel zelf geeft minder! Temperatuur van de kleding geld dan en niet de 40 graden!

Kan mijn theeglas niet in de wasmachine?
Nee dat klopt. Als u de theeglazen in de wasmachine doet dan gaat de opdruk eraf!